Klik hier voor de volledige schoolagenda en aanvullende informatie. De agenda wordt regelmatig aangevuld, kijk elke week dus even om niets te missen!

Uitgelicht:

• 21 augustus: Opening schooljaar klas 1 t/m 6: 9.45-11.00     Let op kleuters nog vrij!

• 22 augustus: Eerst 'echte' schooldag voor heel de school

Leeuwenhartschool nieuwsbrief
20 augustus 2017

Beste ouders,

Welkom in het nieuwe schooljaar 2017-2018! Afgelopen donderdag en vrijdag hebben we met het hele team gewerkt om het nieuwe schooljaar voor te bereiden, fysiek en inhoudelijk. Wij zijn er helemaal klaar voor!

Naast al het werk was er ook zeker tijd voor ontspanning. Met het hele team zijn we naar Nieuw-Beijerland gereden, naar atelier DeBuut van Ton Erwich. Daar hebben we een workshop pottenbakken gekregen aan een heuse draaitafel. Bijna niemand van het team had dat eerder gedaan! Wel goed ook voor juffen en meesters om regelmatig dingen te doen die je nog nooit eerder gedaan hebt. Kinderen hebben dat immers met grote regelmaat!

Het was een fijne start van een schooljaar voor ons en we gaan er maandag een fijne start van maken voor de kinderen. Om dat goed te laten verlopen hebben we in deze nieuwsbrief nog een aantal zaken op een rijtje gezet voor morgen.

Nog een fijne zondag allemaal

Vriendelijke groet,

Anita Torenvlied

Maandag 21 augustus; Eerste schooldag

9.45 uur

Als de bel gaat, verzamelen de kinderen op het plein bij de meester of juf. Met de leerkracht gaan ze mee naar de zaal.

De nieuwe 1e klassers mogen voor de laatste keer verzamelen in de kleuterklas van juffie Suzemarie. Zij zullen die ochtend begeleid worden door de kleuterjuffen en ‘over het bruggetje’ gaan naar hun nieuwe juf (Ria).

De ouders van de nieuwe eerste klassers, ouders waarvan de kinderen vandaag voor het eerst zijn én de ouders van kinderen die halverwege het schooljaar 2016-2017 zijn ingestroomd, zijn van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen.  Voor de ouders van de klassen 2 t/m 6 wordt er gezorgd voor koffie, thee en wat lekkers beneden in de hal. Zij kunnen niet bij de opening aanwezig zijn om de simpele reden dat dat niet past in de zaal.

Bij deze bijeenkomst kunnen baby’s, peuters en kleuters niet aanwezig zijn. Er worden verhalen verteld door de leerkracht en daarbij is het belangrijk dat de kinderen volledige aandacht hebben en er rust is in de zaal. Om die reden zal ik ouders met jonge kinderen bij aanvang verzoeken de zaal te verlaten. Ik hoop natuurlijk dat dat laatste niet nodig is en dat de ouders een passende oplossing hebben gevonden voor hun jongere kind.

Om 11.00 mogen de kinderen naar huis.

Let op: Voor de kleuters is de eerste schooldag dus pas op dinsdag 22 augustus!

Tot de volgende nieuwsbrief!

Wij zien je graag terug in de volgende nieuwsbrief, welke op20 augustus 2017 verzonden zal worden.